GOPO

GOPO is een krachtige antioxidant

GOPO is een krachtige antioxidant en een rijke bron van vitamine C. Substantiële hoeveelheden GOPO kunnen alleen worden verkregen als de rozenbottels volgens een gepatenteerd droogproces worden gedroogd. Het is namelijk hittegevoelig en gaat normaal gesproken tijdens het drogen verloren. Door de rozenbottels te drogen op een constante, lage temperatuur, blijft GOPO in grote hoeveelheden behouden en houdt het zijn krachtige werkzaamheid. LitoFlex wordt daarom volgens dit gepatenteerde droogproces geproduceerd, wat het uniek maakt onder de rozenbottelproducten in Nederland.

Hoe is GOPO ontdekt?

Boer Erik Hansen uit Denemarken had veel last van stijve spieren en gewrichten en was ontevreden over de behandelingen, toen hij het advies kreeg rozenbotteljam te proberen.  Hansen was erg onder de indruk over het effect en begon zelf met het kweken van rozenbottels. In het begin nog op een paar vierkante meter, maar inmiddels op ruim 200 hectare! Wat boer Hansen in het begin nog niet wist, is dat het effect te danken was aan GOPO. Al snel werd duidelijk dat gedroogde rozenbottels bijzonder effectief zijn.

 

“GOPO draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten, het afweersysteem en de bloedcirculatie”

 

Vandaag de dag verbouwen ongeveer veertig landbouwers in Denemarken en Zweden fulltime rozenbottels om aan de vraag te kunnen voldoen. Als de jonge planten gepoot zijn, doet de natuur al haar bijzondere werk zonder enige kunstmatige inmenging. De planten krijgen drie tot vier jaar om tot rijping te komen voordat er geoogst wordt. Dit geeft de planten niet alleen de tijd om vruchten van de beste kwaliteit te produceren, maar het biedt hun bijzondere wortelstelsel ook de kans om diep de grond in te duiken. Dit zorgt ervoor dat rozenbottels boordevol vitaminen en mineralen zitten.